Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Gösta Ohlin efterfrågar tydlighet i en insändare. Bild: Ronny B Nilsson
Gösta Ohlin efterfrågar tydlighet i en insändare. Bild: Ronny B Nilsson

Tala ur skägget – vilka egenintressen menar du egentligen?

Jag har följt diskussionen om Uddevalla Omnibus eventuella köp av Lysekils Buss med visst intresse via diverse inlägg i tidningen. Låt mig därför göra en reflektion:

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Michael Eriksson 16 maj

LÄS MER: Fina ord – men var kommer era intressen in?

Vissa insändare i ämnet är mer eller mindre förvillade, men frågan om inte Michael Erikssons insändare den 16 maj tar alla priser som kan finnas.

Låt mig citera: "De (Gruppen Vårat gäng, min anm.) verkar inte heller ha problem med att medborgarnas, förlåt, mina skattepengar går till kommersiella intressen som lokala fotbollslag, ideella föreningar hembygdsföreningar etcetera. Visserligen inte så konstigt då det ligger i vissa medlemmars intressen."

Detta är ynkliga insinuationer och borde, om det finns någon ryggrad bakom uttalandet, ges chans att precist tala om vad, och vem du menar som i Vårat gäng skulle ha intressen av att inte Uddevalla Omnibus bedriver busstrafik i Småland, eller att bidrag utgår till idrotts- eller hembygdsföreningar i Uddevalla kommun.

Så bäste Michael Eriksson: Redovisa dina dunkla tankar angående Vårats gängs, enligt dig, egna intressen av att Uddevalla Omnibus inte skall köpa Lysekils Buss, för det är ju det huvudfrågan handlar om.

Gösta Ohlin

LÄS MER: Omstridd bussaffär togs upp av kommunfullmäktige