Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tillverka tygkassar av återvunnen textil

Använd bärkassar som är gjorda av annat än ekologisk bomull, tycker insändarskribenten

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Bild: JOHAN ENGMAN / TT

Att en liten tygpåse som knappast någon använder kan vara så intressant att testa är för mig en gåta. Den stora miljöboven när det gäller tillverkning av textilier är klädbranschen som det är oroväckande tyst om.

Det körs och slängs enorma mängder kläder som belastar vår planet enormt. Där har den lilla tygpåsen inget att skämmas för. Den är bara en droppe i havet av textilier som skeppas ut i världen för att kunna tillfredsställa butikerna som växer så det knakar. Klädbranschen borde ta sitt ansvar och återvunna kläder i den mån det går.

Varför inte tillverka billigare bärkassar i tyg? Dom stora miljöutsläppen har ju redan inträffat så då borde dessa tygkassar inte kunna påverka miljön. Kommer bärkassar i plast att kosta sju kronor, som är på förslag, så borde denna satsning vara rena bingon för miljön. Försöka duger.

Det finns bärkassar i andra material än ekologisk bomull. En av mina bärkassar fick jag för några år sedan. Den är fortfarande som ny. Jag försöker värna miljön och plockar därför ner mina inhandlade varor med gott samvete i medhavda bärkassar.

Så enkelt är det.

Henry Simmerström