Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tomma tunnor (s)kramlar mest

Vi moderater vägrar att blunda för problemen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

De tre s-märkta riksdagsledamöterna Hellman, Holmqvist och Wiking fortsätter (10/1) att i ett mycket högt tonläge kritisera M och KD. Vi konstaterar att tomma tunnor skramlar mest. Socialdemokraterna har i regeringsställning allvarligt misslyckats. S gick inför valet 2014 till val på att Sverige skulle få Europas lägsta arbetslöshet, fler poliser och en stärkt välfärd. Facit är att Sverige tappat placeringar och gått från att ha EU:s 12:e lägsta arbetslöshet till den 19:e. Polistätheten är nu den lägsta på tio år, vårdköerna har fördubblats och i skolan är det alldeles för många elever som inte når upp till kunskapsmålen. I våras lämnade över 15 procent av niondeklassarna grundskolan utan att vara behöriga till gymnasiet.

LÄS MER: Ökade klyftor skapar osäkerhet

I riksdagen tog vi moderater tillsammans med KD fram ett gemensamt budgetförslag som vann riksdagens stöd. Det beskriver trion Hellman, Holmqvist och Wiking som ”kuppartat”. Det tyder på en bekymmersam syn på vår demokrati. Makten är inte Socialdemokratin given. För oss moderater var det i höstas alldeles självklart att lägga de förslag i riksdagen som vi hade gått till val på och som vi menar att Sveriges så väl behöver. Vi la en budget för att vårdköerna måste kortas så att alla får vård i tid. Vi la en budget för att gängkriminaliteten måste knäckas och poliserna bli fler. Vi la en budget för att våra barn behöver mer kunskap och förtjänar samma livschanser oavsett bakgrund. Vi la en budget för att en bättre integration förutsätter en stärkt arbetslinje och längre trösklar in på arbetsmarknaden.

Sverige är ett fantastiskt land men med stora och allvarliga problem och utmaningar. Vi moderater vägrar att blunda för dessa. Istället är vi fast beslutade om att ta vårt ansvar genom att göra det vi är valda för – driva politik. Vi är därför glada över att vår budget antogs av riksdagen. Den innebär att det kommer löna sig bättre att arbeta, att våra pensionärer får sänkt skatt och att Sveriges kommuner och landsting får 5 miljarder extra i generella statsbidrag. Den innebär också att vi säger nej till att subventionera elcyklar och annan slösaktig klimatpolitik. Istället satsar vi på en effektiv och resultatorienterad miljö- och klimatpolitik byggd på internationellt samarbete och där vi ser de gröna näringarnas potential att bidra till både fler jobb och lösningarna på klimatutmaningen. Därför innehåller också vår budget satsningar som stärker det svenska jord- och skogsbrukets konkurrenskraft.

Sverige ska hålla ihop. Därför behövs reformer för ökad tillväxt och ett återupprättas samhällskontrakt. Därför var det bra att riksdagen antog M och KD:s budget och därför behöver Sverige en ny moderatledd regering.

Johan Hultberg (M)

Ann-Sofie Alm (M)

Riksdagsledamöter från Fyrbodal