Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det är av stor betydelse att alla som i vanliga fall hade tagit väg 163 över bron vid Säm väljer just den skyltade omledningsvägen, skriver Epheram Demelash Getahun, projektledare på Trafikverket.

Trafiksäkerheten sätts främst vid omledning av trafik

Tack P-A för att du riktar strålkastarljuset på brobygget som påverkar vardagen för många i närområdet kring Grebbestad och Tanumshede.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till P-A Hultman

LÄS MER: Trafikverket ser till att 2 000 invånare får dubbelt så lång resväg

Vi bygger sedan augusti en ny bro över norra Bohusbanan vid Säm. Vi har stängt av väg 163 och skyltat en trafikomledning som tar 15 minuter extra restid med bil. Den nya bron planeras öppna för trafik i maj 2021, innan sommartrafiken drar igång.

Så här går omledningen: Trafiken norrifrån på E 6 till Grebbestad hänvisas via Lurmotet. Trafiken söderifrån hänvisas via Grindmotet.

För dig som går eller cyklar finns en övergång mindre än en kilometer norr om broavstängningen. På vår hemsida trafikverket.se/bro_sam finns kartor över båda omledningarna.

Vi tar tittat på flera alternativ för omledningen. Det är lite komplicerat att leda om trafiken just här, eftersom vi bygger över Bohusbanan samtidigt som tågtrafiken passerar. Trafiksäkerheten sätts främst när vi leder om trafik.

I vår omledning hänvisar vi uteslutande till bevakade plankorsningar och till vägar som klarar av trafikmängden. Det är därför av stor betydelse att alla som i vanliga fall hade tagit väg 163 över bron vid Säm väljer just den skyltade omledningsvägen. Vägen kommer dessutom att vinterväghållas, precis som den ursprungliga vägen.

Under tiden vi leder om trafiken tittar vi på behovet av förbättringar för ett smidigt och tryggt resande på sträckan. Det är därför värdefullt att du som trafikant kontaktar oss när något inte fungerar.

Slutligen ett tack för att du sätter fingret på en annan viktig faktor – att trafiken är ett ömsesidigt samspel. Längre restid kräver både tålamod, hänsynstagande och reseplanering med större marginaler för att alla ska kunna resa tryggt i väntan på att den nya bron öppnar om åtta månader.

Följ skyltarna, värna varandra och tänk på hastigheten – inte minst när ni kör genom Sannäs samhälle.

Epheram Demelash Getahun

projektledare

Trafikverket