Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

”Och klockan funkar bra?” Dan Eliasson och Stefan Löfven får hård kritik i dagarna.  Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
”Och klockan funkar bra?” Dan Eliasson och Stefan Löfven får hård kritik i dagarna. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Trovärdigheten hos statens företrädare ligger just nu under noll

Låt oss slippa höra mer tal till nationen av statsministern.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Även om politiker är vanliga människor så är det väl lämpligt att dom föregår med gott exempel. Statsministern julhandlar upprepade gånger under dec trots att han dag ut och in betonar det skarpa läget med att detta skall undvikas. Justitieministern går på mellandagsrea och finansministern hyr skidor i fjällen. Generaldirektören på MSB flyger till Kanarieöarna på semester.

Jag är övertygad om att många andra av toppolitikerna också varit ute och shoppat både inför julen och på mellandagsrea.

Detta eftersom en stor del av befolkningen väljer att göra detta, trots rekommendationer om att undvika allt utom matbutiker och apotek. Men om inte de högst styrande i landet följer råden, hur skall vi då få med alla på båten och minska smittspridningen?

Undersökningar presenterade kring hur mycket folk som rörde sig i exempelvis Nordstan i Göteborg visade att det låg på 50 procent mot normalt. Det betyder att väldigt många ändå följer råden som ges för att minska smittspridning. Men tydligen gäller de inte de högst styrande. Jag tror knappast att de aktuella personerna är så dumma, att de trodde att de gick under radarn om de visade sig ute. Rimligtvis måste de förstått att de löpte en stor risk att identifieras och smygfotograferas när dom rör sig på köpcentrum et cetera, men ändå gör de detta.

Låt oss slippa höra mer tal till nationen av statsministern. För trovärdigheten ligger långt under noll just nu och det gäller ju även för en del andra ministrar och generaldirektörer också.

Besviken medborgare