Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Benjamin Netanyahu och Donald Trump verkar nöjda. Men få andra är det.

Trump har ingen plan för fred

Kiomars Heydar: Ett hån mot samtliga tidigare FN-resolutioner och internationella överenskommelser.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Angående Trumps ”fredsplan” mellan Israel och USA (inte Palestina)! Åratals felaktig och förnedrande behandling av Palestinier och Palestina av framför allt staten Israel, USA och delar av västvärlden skapat ett helvete i hela Mellanöstern.

Palestina-Israel långdragna konflikt är en av viktigaste orsakerna till oroligheterna, krig, massflykt, dödande och civilas lidande i hela mellanöstern!

Korrupta makthavare, nationalextremism och andra länders destruktiva inblandning i området har banat för många blodiga vedergällningar av båda sidor. Många försök för fredsförhandlingar har misslyckats för att ingen har lyssnat på vad folken i dessa länder tycker och önskar. Ingen normal människa föredrar krig, osäkerhet och otrygghet framför fred, demokrati och respekt!

Nu har USA:s och Israels presidenter, Trump och Netanyahu, utan att samtala med palestinierna, presenterat ett ”ensidig fredsplan” som liknar mer som ett hån mot samtliga tidigare FN-resolutioner och internationella överenskommelser.

Trump är en råkapitalist och handlar utan varken respekt eller känslor! För honom är livet en affär! Han har tidigare lagt bud på hela Grönland och nu vill han köpa lös Palestina. Utan att förstå att seriös politik bygger på dialog och ömsesidig respekt!

"En fredsförhandling måste bygga på att alla parter i en konflikt får delta vid förhandlingsbordet. Inte att ena parten försöker tvinga på den andra en lösning”, som Palmecentrets generalsekreterare Anna Sundström säger.

Kiomars Heydar

Internationell ledare

Socialdemokraterna i Fyrbodal