Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ronald Hagbert

Udden är inte en valfråga för oss i Moderaterna

Vårt förslag i motionen finns på intet sätt redovisat i Moderaternas i Sotenäs valprogram

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Lars-Erik Knutsson 23 augusti

Udden är en fantastisk plats, i så motto håller vi helt med debattören Lars-Erik Knutsson. Vi är många som njuter av den miljö som finns där det gamla stenbrottet en gång låg och gjorde Hunnebostrand vida känt i världen.

LÄS MER: Vi vill inte se en koloss på Udden

Debattören ondgör sig över att undertecknad och Nils Olof Bengtson motionerat i kommunfullmäktige i mitten av juni om Uddens utveckling. I den motionen föreslår vi en bredare belysning av frågan och att det redovisas ett alternativt nedbantat förslag till det som presenterades vid informationsmötet i Kulturhuset Hav och Land den 29/5 2018. Motionen är skriven av oss två Hunnebostrandsbor som känner starkt för vårt samhälle. Och vi blev mycket överraskade av de skisser som presenterades vid informationsmötet.

LÄS MER: Gör inte Udden till en fråga i valet

Möjligen beror detta på en mycket bristfällig återrapportering från styrgruppen för projektet till uppdragsgivaren Kommunstyrelsen, där vi finns representerade. Att motionera i kommunfullmäktige är ett mycket demokratiskt sätt att framföra sina åsikter.

LÄS MER: Yngve Johansson saxar vissa delar av historien om Udden

Så därför Lars-Erik Knutsson: Udden är ingen valfråga! Vårt förslag i motionen finns på intet sätt redovisat i Moderaternas i Sotenäs valprogram eller på affischer.

Ronald Hagbert (M)

Nils Olof Bengtson (M)