Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Elmer Berg vill att det ska finnas större möjlighet till spontanidrottande i form av upplysta fotbollsplaner. Bild: Ørn E. Borgen
Elmer Berg vill att det ska finnas större möjlighet till spontanidrottande i form av upplysta fotbollsplaner. Bild: Ørn E. Borgen

Uddevalla behöver fler upplysta fotbollsplaner

Jag är 14 år och älskar att spela fotboll. Jag tycker att Uddevalla har lite för få fotbollsplaner som man kan spela på när man vill.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Ett exempel är på Rimnersvallen, där är det alltid folk som har träningar och på andra planer är det samma sak. Så det jag vill säga med det här är att jag önskar att det byggs några fotbollsplaner som inte är bokade för idrottsklubbar hela tiden, utan i stället uppmanar till spontanidrottande.

Vill också till tillägga att när jag och några kompisar var och spelade boll på Rimnersvallen och det började bli mörkt, så ringde vi in och frågade om de kunde tända upp lite. Hen som svarade sa att det bara är tänt på träningar och matcher. Några dagar senare när jag gick förbi, lyste lamporna utan att det var några träningar eller matcher. Jag blev lite förvånad och fortsatte hem. När jag kom hem och kollade på klockan var den ungefär 22 på och det lyste fortfarande. Dagen efter när jag cyklade till skolan lyste det fortfarande. Jag tycker att det är konstigt att det inte kan vara tänt så att fler som vill kan åka och spela fotboll, inte minst nu under pandemin. Det är ju också bra att fler kommer ut och rör på sig.

Så det jag vill komma till är att jag tycker att ni ska bygga fler fotbollsplaner och med belysning som gör att man kan spela även på kvällen, och att det inte ska vara uppbokat för träningar.

Elmer Berg