Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Om campingen varit så farlig för allmänheten borde väl kommunen ha stängt anläggningen? skriver signaturen En av många campare. Bild: Jan Hansson
Om campingen varit så farlig för allmänheten borde väl kommunen ha stängt anläggningen? skriver signaturen En av många campare. Bild: Jan Hansson

Unda camping är inte en farlig plats

Under förra sommaren gjorde Uddevalla kommun en besiktning av Unda campingplats. Enligt ett utlåtande bedömde man campingen som farlig. Ett utlåtande som torde vara en stor överdrift. Om campingen varit så farlig för allmänheten borde väl kommunen ha stängt anläggningen?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Ett antal brister noterades i ett PM. Vad farligheten bestod i har inte angivits, förutom ett vid sidan beläget mindre hus som var i stort behov av upprustning. Sedan besiktningen har samtliga uppgivna underhållsbrister åtgärdats.

LÄS MER: Kommunen vill säga upp avtalet med Unda Camping

Kommunen bör ge nuvarande arrendator fortsatt förtroende och i stället föra en dialog och ställa precisa krav på ytterligare åtgärder om så anses nödvändigt.

Tyvärr tycks inte kommunen ta sitt eget ansvar för det mycket eftersatta området utanför campingplatsen. Bland annat trappor och promenadväg utmed bukten är verkligen farliga att beträda.

En av många campare