Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Utan kvitto vet vi inget om pengarna

LSK ska bara få ersättning för styrkta utgifter.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Fotbollsvän  Sluta rusta upp Rimnersvallen  och representanter för samhällsbyggnadsnämnden  Nu kan det äntligen spelas tennis i Ljungskile

Jag har fått svar från Fotbollsvän och från samhällsbyggnadsnämnden på min insändare kring ersättning till LSK för ombyggnation av Skarsjövallen. Det beklagliga är att ingen svarar på min fråga om det verkligen är en ersättning eller om det är ett sätt att ge ett extrabidrag till LSK.

För det första måste jag fråga Fotbollsvän hur han/hon kan påstå att allt gått korrekt till i ärendet kring ersättningen till LSK. På kommunens hemsida kan man ta del av ärendet via kommunstyrelsens kallelse till sammanträdet nu på onsdag. I handlingarna framgår tydligt att kommunjuristen starkt ifrågasätter och avvisar nuvarande förslag på överenskommelse med LSK.

Sedan förundras jag över samhällsbyggnadsnämndens svar som är något slags försvarstal för hur bra allting blir när man nu hittat en placering för tennisbanorna. Att en ersättning möjliggör en lösning på tennisbanornas placering är helt i sin ordning och det ser jag inte som något problem. Men att ersätta med mer pengar än vad man har som faktiska utgifter är absolut ett bidrag.

Läs också: Kommunen kompenserar Ljungskile SK

Jag hoppas därför att politikerna tar sitt förnuft till fånga och fattar det enda rätta beslutet, nämligen att ersätta LSK för faktiska utgifter styrkta med kvitton. Allt annat är ett trixande med extrabidrag till LSK. Vi skattebetalare måste kunna ha förtroende för att politikerna hanterar bidragsgivningen på rättvisa grunder enligt sina egna regler till alla föreningar, så även till LSK.

Om samhällsbyggnadsnämnden vill utveckla ungdomsidrotten i Ljungskile så är det ett annat ärende som jag förutsätter prövas i normal demokratisk ordning och mot befintlig budget.

 

Trött skattebetalare