Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Utvisa islamistiska extremister och låt skötsamma unga afghaner stanna!

Migrationsverket måste tänka om

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Läser i Bohusläningen den 4 november om en imam i Eskilstuna, som länge kämpat mot extremism och varnar för en ökad islamistisk radikalisering. I våras togs sex personer i förvar med stöd av lagen om särskild utlänningskontroll, då de av SÄPO bedömdes som ett säkerhetshot. Regeringen har beslutat att de ska utvisas, eftersom de utgör ett säkerhetshot, men i dagsläget går inte det eftersom de är hotade i sina hemländer.

lmamen i Eskilstuna säger att de här sex radikala extremisterna som släppts fria i en tid då många varnar för fler dåd av terrororganisationen lS.

Det är vansinnigt att släppa dessa sex, av SÄPO bedömda som säkerhetshot. Där kan man tala om flathet. Samtidigt som till exempel afghanska unga män som flytt till Sverige över berg och över hav under dramatiska former de har gått igenom otaliga intervjuer/förhör, de har undersökts i mun och knä, de har fått utvisningsbeslut 2 och i värsta fall 3 och beskedet att det är inte farligt i Afghanistan.

Migrationsverket, Migrationsöverdomstolen och i slutändan polisen, som får verkställa detta, jagar bokstavligt talat livet ur dessa ungdomar/unga män. De lever i ständig skräck. En del hjälper Migrationsverket på traven genom att ta livet av sig för egen hand. Kan man anse att dessa myndigheter hjälper rätt människor?

Dessa ensamkommande flyktingungdomar sköter skolan, drömmer om ett jobb, drömmer att få bli goda medborgare i Sverige. Många har varit här i fyra år, kommit in i hur man lever i Sverige, många har konverterat till kristendomen och finner trygghet i kyrkan, de kämpar med läxor, fast många inte ens kan skriva på sitt modersmål, de försöker acklimatisera sig. De drömmer om de fyra sista siffrorna.

Heder åt alla frivilliga som på sin fritid gör en stor insats för dessa ungdomar, övar på att tala svenska, lär dem om svenska värderingar och det svenska samhället.

Migrationsverket / Migrationsöverdomstolen - tänk om!

De 6 extremisterna släpptes fria, då det inte ansågs säkert för dem i deras hemland/-länder.

Är det säkrare i Afghanistan?

B