Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Ingvar Spetsmark

Vägarna till Sotenäs klarar inte mer pendling

De är redan undermåligt dimensionerade

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Alltid välkommet med arbetstillfällen, men hur är det med vägarna till och från Sotenäs? Som det nu är, så är ju vägarna till och från Sotenäs redan undermåligt dimensionerade, med tanke på alla delårsboende och turister som utnyttjar dem sommartid.

Hur ska det inte då bli när 100 000 ton fisk/år samt 2 000 arbetare per dag i varsin bil ytterligare skall belasta dem. Några nya bostäder för arbetare i kommunen är väl inte heller att räkna med, då de styrande ju prioriterar delårsboendet vad det verkar hittills. Det hade ju varit bättre om denna typ av industri etablerat sig vid allfartsvägarna såsom E6 och där det finns järnväg, typ Dingle och dra en pipeline med saltvatten dit för att tillgodose behovet i odlingsbassängerna.

Får nog hålla med den gamle centerpartisten från Smögen som redan för 50 år sedan tyckte att man kunde flytta både fiskhall och konservindustri dit, då ju inget längre transporterades per fartyg till och från kusten. Tror ju inte att den nya etableringen kommer att utnyttja sjötransporter heller, utan att allt kommer att ske per lastbil på våra undermåliga småvägar. Nya förbättrade vägar har ju Transportstyrelsen ju sagt nej till flera gånger och de kommer ju inte att ändra sig i brådrasket kan jag tänka.

Åretruntboende i Sotenäs