Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Länsstyrelsen vill göra åtminstone stora delar av fd Bulid övningsområde till naturreservat. Bild: Lasse Edwartz

Vägen måste bli i körbart skick

Vägen till Bulid är fylld av djupa hålor

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Enligt Bohusläningen onsdag 29 augusti har kommunen nu på allvar funderat på att exploatera Bulid. Men det kommer att ta tid!

LÄS MER: Kommunen vill köpa loss övningsfältet Bulid

Vi är många som utnyttjar det fina området för motion, väldigt ofta med hundar. På vintern finns, om snömängden tillåter, härliga skidspår. Under tillåten tid springer ofta hundarna "lösa", men naturligtvis under uppsikt. Fördelen med Bulid är att man har massor av slingor att välja, både grusvägar och stigar.

Man når Bulid via Fasserödsvägen, som tycks sluta i T-korsningen där tidigare en bandvagn fanns uppställd på en bergsknalle. Sväng höger, så hittar man snabbt parkeringen.

Men – vem har ansvar för "vägen" från T-korset till fortifikationsverkets bom? Bedrövligare vägstump tror jag inte finns inom Uddevalla. Full av djupa hålor som ligger så tätt att det inte går att undvika dem. De enda som kan känna någon glädje för de 100 meter är väl bilreparationsfirmorna.

Tyvärr är det nu många, som genom detta har slutat åka dit. (Eftersom vägbommar stoppar trafik inom Bulidområdet och detta är enda parkeringsmöjligheten.)

Jag ber kommunen ta upp en diskussion med vägägaren (Fortifikationsverket?) av denna vägstump. Den måste bli i ett körbart skick, vinter som sommar. Kommunen ansvarar ju för vägen till T-korset. 200 meter till vore väl inget större problem?

Många skulle bli mycket tacksamma. (Förutom bilreparatörena.)

Bulidälskare,

men med dålig ekonomi att klara stötdämpare/bilfjärding