Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vägen mellan Ulvesund och Ljungskile är livsfarlig

Lös problemet innan en olycka inträffar.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Väg 675 mellan Ulvesund och Ljungskile har länge diskuterats när det gäller behov av gång- och cykelväg. Den är smal, kurvig och backig samtidigt som trafikintensiteten hela tiden ökar. Många boende skulle föredra att cykla eller gå i stället för att ta bilen men de flesta avstår på grund av olycksrisken.

Nu har en mindre del av sträckan åtgärdats med avseende på rasrisk samtidigt som man satt upp vägräcken på båda sidor av vägen. Säkert fint tänkt men tyvärr har effekten blivit att riskerna för de oskyddade trafikanterna ökat ytterligare eftersom man inte har någonstans att ta vägen om man möter fordon som kör för fort eller som drabbas av halka. Alltså har behovet av en lösning för gång- och cykeltrafikanter blivit ännu mer angeläget.

Min förhoppning är att Trafikverket och Uddevalla kommun gemensamt löser problemet innan en olycka inträffar. Det borde verkligen ligga i båda parters intresse. Att hävda att medel saknas är inte relevant när det på allvar handlar om att förhindra dödsolyckor. Det är bråttom nu!

Elisabeth Poulsen