Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Välj för framtiden 9 september

Maria Hallenberg: LO har länge krävt att pensionen ska vara 70 procent och är därför glada att Socialdemokraterna har lyssnat på oss.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Höjda pensioner och låga hyror eller låga pensioner och höjda hyror? Det är två av frågorna som avgörs i valet 9 september.

Socialdemokraterna går till val på att pensionen ska vara 70 procent av lönen. Moderaterna vill å sin sida införa marknadshyror något som kommer att höja hyrorna med 20-50 procent enligt Hyresgästföreningen. Oavsett om du är eller kommer att bli pensionär så borde valet vara enkelt.

Framförallt handlar valet om att värna och utveckla välfärden eller att rika ska få mer skattesänkningar. På den ena sidan står Lövfens regering och på den andra moderater och sverigedemokrater.

LO har länge krävt att pensionen ska vara 70 procent och är därför glada att Socialdemokraterna har lyssnat på oss. De borgerliga partiernas och Sverigedemokraternas högerpolitik kommer bara att skapa fler marknadslösningar och val som inte tryggar alla löntagares rätt till en bra pension och en välfärd i världsklass.

Vi vill ha trygghet för vanligt folk, både på jobbet och när man har jobbat klart. Därför är en röst på Socialdemokraterna självklar för oss.

Maria Hallenberg

ordförande LO-facken Munkedal-Sotenäs