Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vänstern trasslar in sig i offerkoftor

Pål Magnusson: "Om det nu skulle råka finnas många kriminella ungdomar, just bland gruppen invandrare, ska man inte tala om dem då?"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Just nu dominerar konservatismen svensk rikspolitik. Ingenting ser ut att kunna stoppa en renodlad M-KD-SD-regering efter 2022 års riksdagsval. Jag som vill se en regering som har som grundprincip att ta från de rika och ge till de fattiga, tycker självklart att detta är mycket synd, då en konservativ regering har som grundprincip att låta den rike ta från den fattige, och ge tillbaka en välgörenhetspeng av godhet.

Men min vänster ägnar sig åt mycket idioti som gör att man kan fråga sig om någon alls kommer att rösta på dem till slut.

Varför ska man ha som grundprincip att slåss mot vinster i välfärden? Funkar det så funkar det, oavsett om utföraren är det offentliga, eller en privat vårdkoncern. Ordning och reda inom vården är det som är viktigt. När Alliansen mellan 2006 och 2014 konkurrensutsatte tidigare statskontrollerade verksamheter, borde kritiken riktats mot att regelverket ofta var för bristfälligt innan förändringarna genomfördes – inte privatiseringen i sig. Socialismen har blivit ett fördummande irrbloss som framförallt Socialdemokratin följer blint. Socialdemokraternas särdrag i tidernas begynnelse, var ju att man – inte – sökte sig mot den renodlade socialismen, utan plockade det bästa av både socialismen, och kapitalismen.

Kriminella invandrarungdomar får man inte tala om öppet, om man är socialdemokratisk politiker. Men om det nu skulle råka finnas många kriminella ungdomar, just bland gruppen invandrare, ska man inte tala om dem då? Ska man låta ett parti (SD) som startades av en samling före detta nazister tala om den sanningen, medan man själv trär på samma kriminella invandrarungdomar offerkoftor, i förhoppningen att de ska rösta på socialdemokraterna i nästa riksdagsval?

Och så dessa fula vindsnurror. Hela Sveriges vackra landskapsbild är snart fullständigt förstörd av dem. Från Härjedalsfjällen till Bohusläns och Hallands skärgård. När vinterkylan förlamar Sverige en kall Januaridag och elmätarna snurrar ohejdat i varje villa – står vindsnurrorna helt stilla – och förstör det öppna, svenska landskapet, till ingen som helst nytta.

Om vi någon gång åter ska börja ta från de rika och ge till de fattiga, så kan man väl i alla fall vara lite populistisk.

Pål Magnusson

Uddevalla

LÄS MER: Pål torgför sina åsikter på Bohusläningens debattsidor