Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Har inflytande. Jonas Sjöstedt (V) tar äran för flera av regeringens förslag.

Vänsterpartisters stolthet en gåta

Vill vi verkligen att Vänsterpartiet ska ha makt över regeringen?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Roger Johansson 10 oktober

Tack Roger Johansson för din debattartikel ”Kommunismen skördar offer” i Bohusläningen den 10 oktober. Äntligen tar någon bladet från munnen och vågar säga det väldigt många av oss tänker och irriterar oss över. Jämt och överallt i media dras Sverigedemokraternas påstådda rötter fram, men aldrig är det någon som över huvud taget vill nämna Vänsterpartiets rötter, kommunismen. Kommunismen har skördat oändligt många fler människoliv under 1900-talet än nazismen ens varit i närheten av.

Partieliten i de kommunistiska diktaturerna har kunnat leva i en ofattbar lyx, medan den vanlige medborgaren har levt i umbäranden och fattigdom, fångar i sitt eget land. Detta tillstånd gäller fortfarande i de kvarvarande kommunistiska diktaturerna. Att kunna gå runt och vara stolt över denna historia, som Evy Gahnström med flera vänsterpartister tydligen gör, är för mig en fullständig gåta.

Såg härom kvällen partiledardebatten i SVT. Här fick vi klart för oss genom Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att alla ”positiva” inslag i budgeten var framförhandlade av Vänsterpartiet. Eftersom vare sig vår statsminister eller världsmästaren i floskler och självklarheter, språkröret Gustav Fridolin, opponerade sig mot detta, får vi väl anta att det är sant. Detta är i mitt tycke mycket oroväckande och något vi bör betänka inför valet 2018. Vill vi verkligen ha en regering styrd av Vänsterpartiet, med sina rötter i kommunismen.

Slutligen måste jag nämna Jonas Sjöstedts (V) påhopp under pågående partiledardebatt på Mattias Karlsson, SD:s gruppledare i riksdagen. Mattias Karlsson själv var inte närvarande och kunde svara för sig och denna fråga hörde över huvud taget inte hemma under någon av de frågor som enligt agendan skulle debatteras. I mitt tycke ett patetiskt sätt av Jonas Sjöstedt att försöka knipa några enkla, politiska pluspoäng.

Jag skulle önska att den fortsatta politiska debatten kommer att handla om sakpolitik i nuet. Vad vill de olika partierna åstadkomma och på vilket sätt ska det ske. Kommer svenska löntagare och pensionärer, trots det högsta skattetrycket i västvärlden, att drabbas av ytterligare skattehöjningar, eller finns det andra sätt att komma till rätta med problemen inom skola, vård, omsorg, polisen, integration och arbetslöshet. Jag tror dessutom inte att cirka 18 procent av Sveriges röstberättigade är nazister, så kanske är det dags att börja samtala med och lyssna på Sveriges näst största riksdagsparti i olika sakpolitiska frågor.

Svensk ekonomi går som tåget och ändå verkar det vara problem inom samtliga välfärds- och trygghetsområden. Något måste ju uppenbarligen vara allvarligt fel inom styrning, ledning och administration.

Uddevallapensionären