Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ersättning för sjukresan ansöker du om på särskild blankett som du hittar på 1177.se/sjukresor. Du kan också få blanketten hos din vårdgivare. Bild: Stefan Bennhage
Ersättning för sjukresan ansöker du om på särskild blankett som du hittar på 1177.se/sjukresor. Du kan också få blanketten hos din vårdgivare. Bild: Stefan Bennhage

Vårdavdelningen ska styrka ditt vårdbesök

Du behöver kontakta vårdavdelningen på Näl för att få ditt besökskvitto/underlag som styrker ditt vårdbesök. När du har fått ditt besökskvitto/underlag kan du ansöka om ersättning för din sjukresa.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till

Fattig pensionär 70+

Ersättning för sjukresan ansöker du om på särskild blankett som du hittar på 1177.se/sjukresor. Du kan också få blanketten hos din vårdgivare. För att få sjukreseersättning måste du bifoga besökskvitto/underlag från vårdinrättningen tillsammans med din ansökan. Ansökan om ersättning skickar du sedan till sjukresekontoret.

Ersättning utbetalas för innevarande år och ett år tillbaka i tiden. Vilket innebär att du kan ansöka om ersättning för din sjukresa i efterhand.

Utbetalning av ersättning sker via Swedbank. Har du en annan bank måste ditt konto vara anmält till Swedbank. Du kan göra detta på www.swedbank.se/kontoregister eller på ett bankkontor. Om inget konto är anmält kommer pengarna att skickas via ett utbetalningskort. Det kan innebära att du får betala en avgift för att lösa in utbetalningen.

För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta Sjukresor kundtjänst via telefon 010-47 32 100. Öppettider för telefon är vardagar klockan 8-12.

Henrik Ekman

servicechef sjukresor Västra Götalandsregionen