Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stängdes och öppnades. Arödsdal.

Vad kostar cirkusen om Arödsdal?

Debatt: Vi är många som vill se en ärlig redovisning

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Som Socialdemokraterna så rundhänt lovade före senaste valet så har Arödsdals äldreboende i Ljungskile öppnats igen. Tyvärr endast med ett fåtal platser mot 29 som det var innan stängningen.

En stängning som var helt befängd och endast skapat en massa oro bland dem som är dementa, samt andra boende på Arödsdal. Inga gäster visste var de skulle hamna, bara inom Uddevalla kommun. De flyttades en och en dit det blev en plats ledig, oberoende av vänskap eller långa vänkontakter. Ingen fick välja!

Före stängningen var en bred opinion mot detta, mest var det vi anhöriga som gjorde oss hörda. Vad jag kommer ihåg så låg både SPF och PRO, våra egna organisationer, mycket lågt och var helt tysta i debatten. Något jag djupt beklagar så de ofta yttrar sig i andra sammanhang.

Nåväl, av ägodelarna på Arödsdal gick lite att säljas ut, något togs tillvara. Slängdes resten på soptippen under icke öppettid?

Frågan är vad denna så kallade cirkus Arödsdal har kostat oss skattebetalare? Vi är många som vill se en ärlig redovisning av dessa siffror, det passar bra i samband med höstbudgeten.

Då kan ni ta fram och redovisa era gamla misstag. Erkänn att det var just det: Ett stort och dyrt misstag som gällde den kommundel som bäst behövde ha ett äldreboende kvar.

Min man behövde icke flytta. Efter sju olika sjuk- och äldreboenden kom han till det ställe där man får stanna. Tack och lov!

Mari Anne Lindh Larnelius

Ljungskile