Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Porträttet, Ole Borch i Uddevalla.
Porträttet, Ole Borch i Uddevalla.

Vad vinner man på ett badhus på Rimnersvallen?

Ole Borch: Är det pragmatiskt att fördröja bygget ytterligare 4-5 år?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det hänger inte ihop, Elving Andersson. "Det viktigaste är inte var det byggs utan att det byggs" säger du om badhuset. Ditt uttalanden tolkar jag att badhuset måste byggas snarast möjligt. Det kan inte ske om förslaget att bygga på Rimnersvallen drivs igenom. Hela processen med att skapa en detaljplan får göras om. Det går inte fort. Många kommer att ha synpunkter. Länsstyrelsen måste utreda naturmiljön och föreslagen placering, geologisk undersökning krävs för att se om grundförhållandena är bra. Uddevalla Vatten vill vara säker på att råvattenledningen i genom vilken Uddevallas dricksvatten kommer till Mariebergs reningsverk kan ligga kvar. Kraftledningen över området kanske måste flyttas.

Alla de förberedande processerna är avklarade vad gäller badhus i kvarteret Windingsborg. Det har tagit några år. Det som nu är kvar av det formella är granskning av den färdiga detaljplanen. Sen kan man börja bygga.

Vad vinner man med ett badhus på Rimnersvallen? Inte tid, inte pengar. Är det pragmatiskt att fördröja bygget ytterligare 4-5 år och hoppas att det nuvarande slitna badhuset inte havererar under tiden. Var ärlig med dina ord Elving Andersson.

Ole Borch

Replik från Elving Andersson:

LÄS MER: Provisoriskt badhus är mycket oklokt