Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Även i kommunistiska länder finns det klassklyftor, menar Bengt Larsson. Bild: EUGENE HOSHIKO
Även i kommunistiska länder finns det klassklyftor, menar Bengt Larsson. Bild: EUGENE HOSHIKO

Var finns landet utan klassklyftor?

De flesta som kommer till Sverige kommer från länder där det råder ett stort religiöst och politiskt förtryck. När dessa familjer kommer till vårt land, där det råder total yttrandefrihet och en stor frihet för övrigt, blir många av familjernas ungdomar helt berusade av den nyvunna friheten.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till

Yngve Berlin (K)

Eftersom ungdomsarbetslösheten är så stor finns det ju inget meningsfullt att göra och då uppstår naturligtvis stora problem. Ni i flumvänstern – K, V, MP och C – vill ju ha fri invandring med vidöppna gränser. Problemen som nu finns i Lysekil kommer då att bli ännu värre.

När vissa riksdagspartier vill lägga vår invandring på våra välskötta nordiska grannländers nivå, då får man höra från er i flumvänstern att det är ett blåbrunt förslag. När ska vänsterfolk kasta skygglapparna och se hur verkligheten ser ut.

Ja, du erkänner faktiskt det som de flesta svenskar har förstått för många år sedan att en totalt misslyckad integration är skuld till Sveriges stora problem.

Du nämner att på grund av klassklyftorna i Sverige hamnar de flesta invandrare längst ner på klasskalan. Ja, så här har det ju alltid varit här som i den övriga världen.

Inom din kommunism finns det ju inga klassklyftor, alla ska ha det lika dåligt, med samma månadslön, men blev det så? Nej, vallpigan hade lägsta lönen. Bödlarna hade lägsta lönen gånger 50. Diktatorn, den stora mördaren, hade vallpigans lön gånger tusen. Samt tillgång till en enorm lyx som endast höjdarna fick tillgång till. Allt detta var stora delar av det förtryckta folket helt ovetande om. Finns det inte klassklyftor i ett land, ja då har ju inte dess invånare någon motivation att med hårt arbete ge sig och sin familj ett bättre liv. Då ställer jag frågan, var finns landet utan klassklyftor?

Bengt Larsson

Smögen