Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Var ligger nöjet att nypa en kvinna i stjärten?

Maj-Britt Jonasson: "Männen pratade 50 procent idrott och 50 procent vad man gör med kvinnor"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I dagarna har Metoo-rörelsen fått ett uppsving. Bra att fenomenet med att förnedra kvinnor kommer fram i ljuset. Låt det inte bli en dagslända, en modegrej bara. Alla kvinnspersoner har någon gång blivit utsatta för tillmälen av sexuell natur. Det är så löjligt att man inte ens lyssnar! Värre är när det går till handgripligheter och till och med våldtäkt. Jag har arbetat på mansdominerade arbetsplatser i min ungdom. Männen pratade 50 procent idrott och 50 procent vad man gör med kvinnor. Alltså inget nytt under solen!

Man undrar vari nöjet att nypa en kvinna i stjärten ligger. Serveringspersonal blir ständigt utsatta inom sitt yrke. För att komma till rätta med detta problem bör vi kvinnor klä oss i tyglager från topp till tå samt täcka våra ansikten som en slags rustning gentemot det andra könet.

Men handen på hjärtat, tjejer, visst pratar vi om karlar och pojkar emellanåt! Ibland föga smickrande om tillkortakommanden, fula kläder och dylikt. Det ligger i människans nedärvda natur att uppmärksamma sitt motsatta kön. Går det till ytterligheter måste det stävjas!

Maj-Britt Jonasson

86 år