Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Åserud, Lise
Bild: Åserud, Lise

Varför är det sådant strul med internet i våra lägenheter?

Jag sade upp mitt gamla abonnemang - men ny leverantör har inte startat!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag bor i bostadsrätt, BRF Stickan HSB. Vår styrelse har genomfört en kollektiv anslutning för alla lägenheter (cirka 300 styck) till ComHem för TV och Bahnhof för leverans av bredband och internet-telefoni. Allt detta skulle träda i kraft 1/1 2020. Detta betydde att alla lägenheter där de boende valt och haft andra leverantörer blev utan tv och datoranslutning och internet-telefoni på morgonen den 1/1. Det var allt som fungerade med det nya avtal som styrelsen for BRF Stickan tecknat. Vi fick sedan via anslag i hissar och på entrédörrar veta att det hela skjutits upp för att i stället börja gälla 1/2.

Vi och många med oss har inte kunnat få förlänga det avtal vi hade med Telenor som vi var tvungna att säga upp från och med 31/12 för att inte dra på oss dubbelabonnemang. Här sitter vi utan tv, data och telefoni.

Informationen om vad som har hänt och vad som kommer att hända har varit bedrövlig. Styrelsen uppmanar till och med medlemmar att gå in på deras hemsida? När våra datorer är döda sedan nätanslutningen "kapades".

När man inte får snabb/konkret och ärlig information i sådana här sammanhang börjar mycket "skitsnack" att spridas i t.ex. hissar och tvättstugor att florera.

För att stoppa detta bör styrelsen snabbt lägga alla kort på bordet.

Kanske bör ett informationsmöte hållas i en lokal som rymmer alla berörda.

Det möte som hölls där ComHems representant var med blev ju ett fiasko endast ett trettiotal av de boende fick plats, ett försök att köra flera "föreställningar" samma kväll och dagen efter hjälpte inte mycket.

Ordföranden och resten av styrelsen bör visa upp sig och stå till svars.

Hoppas på en digital framtid och inte med "3- hål i väggen" från ComHem.

M-L i 37:an.