Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jack Borlinger Bild: Per Landén

Varför byta namn om inte alla skyltar ska bytas?

Jag blir inte klok på vad regionen vill göra.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Erik Lagersten om regionens namnbyte

LÄS MER: Därför är det rätt att byta namn på regionen

Kommunikationsdirektören Erik Lagersten förtydligar i Bohusläningen den 21 mars vad man egentligen vill med namnbytet i regionen. I två punkter försöker han förklara varför detta är viktigt. På vilket sätt regionen blir bättre som arbetsgivare efter ett namnbyte framgår inte och min slutsats måste då bli följande: I mer än 20 år har vi haft nuvarande namnet och under alla dessa år har tydligen regionen varit en dålig arbetsgivare, om jag skall tro på vad Lagersten säger i sitt försvar för namnbyte. Sedan blir jag inte klok på vad det är han egentligen vill göra: Alla skyltar skall tydligen inte bytas ut , utan man skall vara restriktiv och under ett antal år bara byta ut ett antal skyltar.

LÄS MER: Västra Götalandsregionen ska byta namn – 10 miljoner för nya skyltar

Om man fattar beslut om ett namnbyte måste väl samtliga skyltar med ett felaktigt namn bytas ut annars är det ju bara trams ni håller på med . Vi kan ju inte gärna ha olika namnskyltar i framtiden för då är det ju meningslöst att över huvud taget byta redan befintliga skyltar. Regionen ansvarige chefstjänsteman avslutar sitt debattinlägg med följande: ”Vår ambition är att byta så lite skyltar som möjligt och i stället lägga fokus på att utveckla arbetsplatser där folk trivs och vill stanna.”

LÄS MER: Problemet med Västra Götalandsregionen är inte namnet

Följ den ambitionen och strunta i namnbytet eller är det så att du har pengar över i din förvaltningsbudget och inte kan förbruka dom och vill få oss väljare att tro på att en varumärkespolicy skulle bidra till att regionen blir en bättre arbetsgivare efter namnbytet.

Jack Borlinger