Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ann-Charlotte Strömwall (L) Lysekil.
Ann-Charlotte Strömwall (L) Lysekil.

Varför har bara kvinnor tagit ansvar för kaffet på partimötena?

Ann-Charlotte Strömwall (L): Är det en oskriven lag?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det handlar inte om motsättningar mellan personer! Det handlar inte om att jag är "missgynnad"! Här blev det helt fel i Bohusläningens artikel om mig. ! Jag har inte sagt att jag är missgynnad, nomineringsmötet har inte varit än, medlemmarna bestämmer vilka förtroendeuppdrag som skall delas ut och till vem som får det förtroendet.

På det sista medlemsmötet togs ett inriktningsmål, som jag vill följa, och det ger problem och konflikt att jag hävdar detta. Tyvärr anser inte alla att det beslutet fattades, men jag hävdar det och det finns protokollfört!

Att jag tycker att kvinnor får för lite uppdrag, det "står jag för"! Det är inte för inte som vi har Liberala Kvinnor, och de behövs sannerligen, det finns i nästan alla partier fler män på förtroendeuppdrag än vad det finns kvinnor.

Jag har varit med i många år i Liberalerna och jag tycker mig se ett än mer starkt utbrett "tänk" om kandidater vid nomineringar, Man "viktar" i överenskommelser med samverkande partier, värdet på olika uppdrag. Varje parti vill naturligtvis ha ordförandeskap i några/någon styrelse eller nämnd. I mitt parti ville flera medlemmar att vi som bara har två mandat inte skulle ta något ordförandeuppdrag utan se till att endast få ordinarie och ersättarplatser så att fler engagerade skulle få uppdrag. Detta beslutades och är protokollfört! Det är detta jag försökt hävda i den grupp jag deltagit i.

Varför har jag och andra kvinnor med mig, alltid tagit ansvar för kaffe och tilltugg på möten och i valstugor? Varför? Är det en oskriven lag?

Lika oskriven lag som att höga poster tillhör män. Duglig Kvinna och duglig man skall inte sättas emot varandra. Det finns jämställdhet på många håll och det är det jag ser och också vill uppnå i min förening ! VI är fler som vill det. Redan före valet skrev jag i denna tidning ett upprop för kvinnor att ta mer plats i politiken. Ibland hör jag då det gäller män, att det vid nominering talas det om erfarenhet och duglighet, när det gäller kvinnor talas det om förnyelse och föryngring i uppdraget. Vid något tillfälle tycker jag det fanns rena successionsförordningen. Som i kungahuset att kronan ärvs!

Mitt syfte i politiken är att vara en god företrädare för de som röstat på mig och även tillvarata mina partikamraters önskemål och intressen. Alla är lika viktiga oavsett kön, etnisk tillhörighet med mera.

Att jag för många år sedan anslöt mig till före detta Folkpartiet, numera Liberalerna var för att arbeta/kämpa för "frihet och rättvisa". Dessa ord fanns på den första "knappen" i det första valarbetet jag deltog i, och de orden är min ledstjärna och skall så förbli.

Ann-Charlotte Strömwall (L)

Lysekil

Ryter till. Ann-Charlotte Strömwall tycker att kvinnor ska ta andra uppgifter än att koka kaffe.