Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Varför inte utveckla Hedekas istället?

Nya avloppsledningar gör Munkedal dyrare att leva i.

Svar till Per-Arne Brink 26 januari

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Jag håller med Per-Arne Brink om att det är viktigt att göra Munkedal mer attraktivt genom tomter för villor och verksamheter nära service och kommunikationer. Men, man gör inte detta genom höjda taxor och avgifter eller genom att bygga VA till Gårvik.

Gårvik ligger naturskönt och är en stor tillgång för Munkedalsbor och turister som vill ha bad, hav och strövområden. Gårvik ligger dock åtta km från all infrastruktur och service.

Munkedals byggnadsnämnd, med Brink som ordförande, har spenderat mycket tid och pengar på tre detaljplaner i Gårvik som inte kommer att skapa en enda ny tomt för villor eller verksamheter. Det kommer bara att ge möjlighet för nuvarande ägare, majoriteten sommarboende, att bygga större hus.

Munkedals kommun har idag många kommunala villatomter som är osålda trots bra natursköna lägen och nära till service, dagis och skolor. Detta gäller såväl i Hällevadsholm, Dingle, Hedekas som i Munkedal. Varför inte satsa på bevarande och utveckling av dessa samhällen istället? Och varför inte skynda på byggande av lägenheter på Sohlbergs-området?

Finansieringen av va till stugägarna på Gårvik, som tvingas fram av byggnadsnämndens detaljplaner, kommer att göra Munkedal ännu dyrare att leva i, lägenheterna blir dyrare och de kommunala tomterna ännu mer svårsålda.

Det finns fortfarande möjlighet för er politiker att tänka om och arbeta för att göra hela Munkedal mer attraktivt för oss som bor i kommunen.

Gun Carlsson