Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

GÖTEBORG 20101001
En kvinna lyfter på en barnvagn på en buss i Göteborgs centrum 
Foto: Jessica Gow / SCANPIX / Kod 10170 Bild: JESSICA GOW / SCANPIX
GÖTEBORG 20101001 En kvinna lyfter på en barnvagn på en buss i Göteborgs centrum Foto: Jessica Gow / SCANPIX / Kod 10170 Bild: JESSICA GOW / SCANPIX

Varför måste ni rivstarta bussarna, Västtrafik?

Jag hinner inte sätta fast barnvagnen!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

För att rädda klimatet ska vi åka kollektivt istället för att ta bilen. För att rädda mina barn behöver jag ta bilen istället för att åka kollektivt.

Varje dag tar jag bussen för att lämna och hämta barnen på förskolan. För detta betalar jag 535 kr i månaden eller 6 420 kr om året. Då kanske man tycker att det går att förvänta sig en viss standard, men nej då. I stort sett varje dag är jag med om samma sak: jag går på bussen med ena ungen i vagnen och den andra bredvid och innan jag ens hunnit lägga i bromsen på vagnen, än mindre spänna fast den eller fått min ena son på plats på sätet, så rivstartar chauffören och svänger ut från hållplatsen. Min fru blev under samma situation utskälld för att hon inte visade biljett, trots att bussen redan körde i 50 kilometer i timmen innan hon fått ungarna på plats.

Jag tycker att man kan förvänta sig mer av ett av Sveriges största företag och som dessutom har monopol på västkusten när det kommer till att leverera dålig kollektivtrafik.

Med ovänliga hälsningar

En upprörd småbarnspappa