Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Väcker känslor. Hus på Bodele. Bild: Andreas Olsson

Varför röstade MP för rivningen?

Det mest miljövidriga är att riva hus istället för att bevara!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Öppen fråga till Jarmo Uusitalo Miljöpartiet angående artikeln med rubriken ”Som politiker måste man ha tålamod”.

Miljöpartiet röstade många på för att miljön borde vara det viktigaste i er politik, men så är inte fallet när man lierar sig med den som har majoritet för tillfället, nu tillsammans med Socialdemokrater och Vänsterpartiet, er egen politik kommer därför i skymundan, ni ”silar myggor och sväljer kameler”.

Låt oss ge några konkreta exempel: Badhusfrågan, där du själv säger att ni förordade Rimnersvallen, om ni stått på er hade troligtvis byggandet av badhuset varit påbörjat. Den bästa lösningen ur miljösynpunkt.

Den andra frågan är rivningen av husen på Bodele. Här ett av era största svek mot Uddevalla kommuns innevånare som med all kraft protesterade. Sällan har en fråga väckt så starka känslor men ni ignorerade detta totalt trots att Bohusläns Museum hade starka invändningar mot rivning, skrivelser från bebyggelseantikvarie om vikten om bevarandet av husen, många protestlistor med samlad dokumentation inlämnades till er om det vansinniga i att riva kulturbyggnader som ingen ville skulle försvinna.

Det mest miljövidriga är att riva hus istället för att bevara! Husen var heller inte i det dåliga skick som påtalades, vilket du fick information om. Ett naturreservat skall inte exploateras med moderna utegym som S och V har visioner om. Kontentan av MP:s mjäkighet är att nu gapar fula ovårdade ödetomter där man förut kunde njuta av vackra gamla hus med välskötta trädgårdar som smälte så fint in i miljön.

Tålamod i all ära Jarmo Uusitalo, men som politiker bör man stå upp för sina egna övertygelser och inte blint gå i ledband! Varför skall man annars rösta på er? Vi läser i artikeln ”Det är bra att ha en ideologisk bakgrund så man kan förklara hur man tänker” skulle därför vara intressant att höra hur du tänkte när du röstade för rivning av husen trots all information du fått. Vem kan man lita på?

Lennart Fredriksen