matlagning. Sjukhus­köket på Näl ska laga mat till Uddevalla.
matlagning. Sjukhus­köket på Näl ska laga mat till Uddevalla.

Varför ska vi ha stordrift på sjukhusköken?

Jan Ivarson: Ett reservlager med konserver och flingor kan nog behövas för oförutsedda händelser. C

ANNONS
|

I dagarna har vi får veta att ingen mat mer ska lagas i Uddevalla sjukhus utan kommer distribueras från sjukhuset i Trollhättan. Politiker lovar att det inte ska gå ut över matens kvalitet. Kritiska röster saknas inte. De undrar om maten kommer fram dagar med stort snöfall. Ett reservlager med konserver och flingor kan nog behövas för oförutsedda händelser. Centralisering är i linje med att möta behovet av besparingar som genomsyrar svenska samhället och är exempel på hur pengar ska kunna flyttas till migrationens många behov.

Låt oss se positivt på centraliseringsåtgärden. Blir den lyckad kan storfräsare i det privata näringslivet ta efter. Ett stort antal restauranger i Västra Götaland ansluter sig till nya kedjan Lagat och Klart. All mat tillreds i ett regionalt storkök och sänds ut till restauranger i Västra Götaland.

ANNONS

– De ska bli lika bra mat som tidigare, lovar riskkapitalister på Jersey, som står bakom den nya restaurangkedjan.

Att ingen har tänkt på detta tidigare visar på kreativiteten i samhällsägda verksamheter.

Jan Ivarson

politiskt obunden

ANNONS