Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det var ett misstag att ta betalt av ledsagare, hälsar föreningen i Dals Ed. (arkivbild från annan tävling)

Varför tog ni betalt av ledsagare?

Föreningen NEOR svarar på kritiken om inträdet.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag jobbar inom LSS, försöker ge människor med funktionshinder möjlighet att leva ett så gott liv som möjligt. Man kan fungera som ögon/öron/orienteringsförmåga/chaufför/klocka/vän med mera.

För en tid sedan ville en tjej jag jobbade med åka till Ed och titta på monsterrace så vi åkte dit.

Där krävdes det att även ledsagare skulle betala inträde, det vill säga dubbel kostnad för henne då jag var med för hennes skull. Tycker det är så dåligt, ogint, att göra så!

Många ställen, Liseberg, Tumlaren, Vattenpalatset med mera inser att ledsagare behövs för att ge funktionshindrade samma möjligheter (så gott det går) i livet. Heder åt er, men monsterraceföreningen tycker tydligen inte så. Många boenden har så snäv budget att extra kostnader i form av inträde för personal gör att man inte kan göra något. Är det lika värde?

Skäms monsterraceföreningen!

Lena Andersson

habiliteringspersonal

Svar direkt:

Vi är tacksamma över att du har lyft den här frågan. Det är något som vi inte har tagit ställning till tidigare.

Vi har varit i kontakt med LSS-enheterna i Dals-Ed och Tanums kommun. Där har vi fått svaret att ledsagare ersätts för utlägg mot uppvisat kvitto.

Vi har ändå tagit beslutet om att inför en praxis som innebär att alla ledsagare framöver kommer att gå in gratis på monsterracet i Ed.

Som tack för att vi har fått möjlighet att ta ställning i denna fråga vill vi ge vårdtagaren 2 st fribiljetter till nästa års monsterrace då vi också har 30-års jubileum!

Med vänlig hälsning

NEOR

arrangerande organisation