Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Polisen har många bovar att stoppa. Bild: Johan Nilsson/TT

Vart har vårt tidigare trygga Sverige tagit vägen någonstans?

Vad är det för individ som misshandlar sina barns mor?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag blir frustrerad över så kallat hedersrelaterat våld som artikeln i tidningen beskriver om kvinnan som blir antastad av tre samt en ”dörrvakt”. Varför sistnämnde inte blir åtalad är för mig obegripligt, han skyddar inte den värnlösa kvinnan eller den ettårige sonen för dessa hemska upplevelser, han ringde inte 112. I mina ögon och många andras är hans passivitet både kränkande och farlig. Självklart ska han åtalas som inte lyfte ett finger för att stoppa de andra tre männens våldsdåd och tal om att ta henne till lägenheten och våldta henne!

LÄS MER: Misstanken: Tog med sig kusiner för att misshandla exfrun

Vad är det för individ som är far till hennes barn, denne så kallade man som inför ögonen på den ettårige grabben misshandlar hans mor? För mig är han helt klart totalt olämplig att umgås med både barnet och kvinnan.

Hur har vi med våra lagar i ett fall som detta? Det sker så mycket i både det tysta och som nu 1,5 år efter händelsen kommer fram. Om dessa tre mansindivider har erhållit svenskt medborgarskap – ta tillbaka dem och utvisa dem omedelbart efter rättegången som absolut inte kan fria dessa.

De har dessutom kränkt och hotat kvinnans manlige bekant med orden ”det finns någon som kommer att göra så att du försvinner”. Sedan att polisen inte utreder ett sådant här ärende förrän 17 månader efter händelsen är oförsvarbart. Vart har vårt trygga Sverige tagit vägen?

BIM