Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ska få ett hus. Landbadet. Bild: Lasse Edwartz
Ska få ett hus. Landbadet. Bild: Lasse Edwartz

Vem har rätt fakta om badhusbygget?

Rödgröna och Alliansen ger olika besked - vem har rätt?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Något som tycks vara extra svårt i Uddevalla är att bygga badhus. Efter snart 20-år finns beslut om att bygga på den plats där dagens badhus ligger vilket många har åsikter om.

Oppositionen är tydlig med att man flytta detta nya badhus och istället bygga det på området kring Rimnersvallen, där man ser en möjlighet att kunna skapa ett idrottsligt centrum. Man säger också att det med största säkerhet inte kommer innebära någon försening av byggandet utan det kan stå klart samtidigt som det gör om det byggs där det styrande beslutat bygga. Man ger indikationer på att det också kan komma att bli billigare eftersom det inte behövs något tillfälligt badhus under tiden. Trots en omfattande renovering av Landbadet inför detta år så var det en del strul med Landbadet som innebar att det behövde stängas några ggr. Tänk att driva detta året runt med minusgrader ute och tjäle runt den byggnad som man täcker in landbadet med. Undrar hur anläggningen kommer må då. Ett trasigt rör i januari låter sig inte lagas så lätt.

Samtidigt som oppositionen alltså förespråkar ett byggande vid Rimnersvallen som inte behöver betyda någon försening, så går styrande politiker för S ut och säger att en flytt innebär försening med 3-5 år och att det skulle betyda omfattande utgrävningar och flytt av kraftledningar m.m.

Min fråga blir därför, vem är det som ljuger och kan vi acceptera att våra folkvalda ljuger på detta sätt?

Nått som däremot den styrande majoriteten inte tycks bry sig om är kostnaderna för att arrangera SM i friidrott 2020. När väl den ombyggnationen drar igång i höst kommer miljonerna att rulla i ruskig fart. Vi minns hur styrande politiker från S uttalade sig när Uddevalla utsetts till arrangörsstad. Jo vi skall ju ändå bygga om och merkostnaden för att vi arrangerar SM är en liten del av de 20 miljoner som avsatts. Ja vet inte vad liten del av 20 miljoner är, men tydligen räcker det att flytta fotbollsplanen, göra nya längdgropar, utöka antalet banor vid huvudläktaren, spränga bort stora mängder berg på andra sidan, anlägga ny vattengrav, ja listan kan göras lång.

Vad jag däremot vet är att SM i friidrott kommer att äga rum 2020, för det kan inte ens våra politiker i denna stan skjuta upp, som man gjort med andra saker.

Trött medborgare