Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vem styr – du eller hunden?

Väx upp och uppför er, vi köper inte detta längre.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till insändaren Sluta klaga på oss hundägare 23 november

Du blir så trött på människor som klagar på er hundägare. Sluta skit då och använd sunt förnuft.

Ni kräver för mycket. Ni skiter utanför våra köksfönster när vi äter frukost, middag eller grillar och kopplar av i trädgården. Gräsmattan, buskar och träd, som du vill skita på, finns utanför våra fönster.

Du tycker att det är tråkigt att mitt liv inte är mer berikat än så. Sluta skit då, så blir mitt liv lite mer berikat, vilket borde glädja dig mer.

Du säger att din hund rullar sig i människoskit ett flertal gånger. Jag förstår inte vad du pratar om. Vi människor skiter på toaletten. Hur kan du låta din hund göra så? Stackars hund.

Jag har sett småbarn plocka upp torkad hundskit och frågat "mamma, vad är detta?". Min ungar har kletat in sig i hundskit som ligger ute.

Du säger att din hund äter fimpar, snus och tuggummi när ni är ute. Har du ingen koll på vad hunden gör? Detta om något är djurplågeri. Hur kan du låta hunden göra så?

Och om hunden har bråttom på morgonen och du ska hunna till bostadsområdet – ett litet tips: Skit i din egen trädgård så slipper du gå så långt, så inte hunden spricker.

Du säger att du inte förstår dig på alla skyltar om lösa hundar och rastförbud. Det är därför de sätts upp, för att ni ska fatta. Ni rastar trots skyltar. Dålig stil.

Ja, katter, harar, rådjur, älgar, fåglar och rävar skiter och det blir inte bättre när ni rastar, snarare värre. Har du koppel på dessa djur mer än din hund och har kontroll? Tror inte det, nej.

Du pratar också illa om barn och undomar. Att de inte har någon respekt och gör en massa upptåg, skjuter raketer på nyår och påsk samt skräpar ned efter sig på dessa festtider. Ni skiter hela året.

Nej, det är ni som inte har någon respekt för era medmänniskor. Ni lever i eran hundvärld och det ska vara som ni tycker.

Vi människor grisar ned, beter oss illa säger du. Då kan väl du ta ett steg att förbättre världen genom att sluta rasta på våra bostadsområden, så är vi ett steg i rätt rätt riktning.

Vad är det ni inte förstår? Ni går och bajsar och kissar framför våra ögon.

Diskret, vet du vad det betyder?

Nya lagar krävs. Jag håller med dig om att djur överhuvudtaget över lag vistas i naturen. Det var dit jag ville komma och hundarna också, förstås inte på bostadsområden.

Förövrigt är det bara en massa strunt och undanflykter du pratar om, för att det ska se så oskyldigt ut som möjligt.

Det spelar ingen roll vad du skriver. Vi vet att du vet att detta är fel. Väx upp och uppför er, vi köper inte detta längre. Stopp, nu räcker det, vi är trötta på er.

Respekt till hundägare som har respekt för sanna medmänniskor och miljö. Tack.

Tack SPT för din kommentar 20 november.

Hundvän