Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Inget rivningsobjekt. Huset Ingarö.

Vi är flera hundra som protesterar

Bodelerivningarna är emot Uddevallabornas önskan.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Så var det då dags för rivning av ytterligare ett hus på Bodele och i Bohusläningen 8 jan kan vi återigen läsa uttalanden från kommunalrådet Ingemar Samuelsson som man häpnar över! Han säger ”jag har inte blivit nersprungen på stan med synpunkter att husen skall bevaras”

Då ställer vi frågan direkt till honom:

Har du inte läst alla handlingar som tillsänts dig med bland annat protestlistor med närmare 900 namnunderskrifter? Har du inte alls följt med i alla sociala medier som finns att tillgå med ytterligare tusentals protester mot rivning? Det finns även en grupp med 650 medlemmar som kräver ett stopp för rivningshysterin. Har du inte läst alla insändare i Bohusläningen med protester och frågor om varför S ,V och MP beivrar så hårt denna rivning? Dessutom har det inkommit ett antal överklaganden mot rivningsbeslutet till Förvaltningsrätten som fortfarande inte har behandlats. Ditt svar på det sistnämnda var enligt förra reportaget om Bodele: ”skall vi invänta alla överklaganden blir det ingen samhällsutveckling”.

Det är väl ändå inte meningen att man skall ”springa på dig på stan” för att du skall förstå att detta är emot Uddevallabornas önskan!

I intervjun står även att du inte tror att ”den senaste händelseutvecklingen ger syre till någon allmän förnyad kämparglöd”. Med detta uttalande så erkänner du alltså att det har förekommit en allmän kämparglöd?

Ingemar Samuelsson tog rivningsbeslutet på delegation istället för att gå den korrekta vägen att låta Jävsutskottet ta beslutet. På grund av detta har två hus redan rivits ner, att ta ett delegationsbeslut får endast göras om det är akut. Vad var det som var så akut med att riva? Påståendet att husen var ruttna och skulle falla ihop håller inte, alla som såg rivningarna av dessa båda hus kunde konstatera att det var friskt kärnvirke rakt igenom.

Carin Ramneskär M blir också intervjuad och hennes svar stämmer med verkligheten: ”Jag har mött människor som är djupt bedrövade över att husen rivs. Överhuvudtaget har hela processen gått fel till”.

Kan du Ingemar Samuelsson svara på hur mycket av våra skattepengar ni har lagt ner på advokater, konsulter, revisionsbyråer, rivningskostnader, utredningar och visioner mm? Det är dags att vi får ett ärligt svar på alla ställda frågor ang Bodelehusen!

Orwar Sigurdsson

PS. Bilden på Huset Ingarö som revs i somras bodde jag själv i för mer än 25 år sedan och jag kunde konstatera vid en besiktning innan det revs att det var i bättre skick nu, tack vare alla renoveringar som hyresgästerna själva utfört, det var absolut inte ett rivningsobjekt vilket vi med alla medel försökt få fram men har ignorerats av det politiska styret! DS