Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sotenäs kommun kommunkontor kommunkontoret kommunen Kungshamn Bild: Karl af Geijerstam

Vi är oroliga över att arbetsvillkoren försämras

Förlorar vi arbetsglädjen och vår stolthet inför vårt yrke, blir det i slutändan våra äldre som blir lidande.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Politiker i Sotenäs, nu har vi fått nog! Vi personal på Kvarnberget mår inte bra. Vi är oroliga och besvikna när det föreslås att våra arbetsvillkor kommer att försämras. Vi har det tufft redan nu.

LÄS MER: Hårda sparkrav får personal att anmäla

"Det står så fint i nya äldreomsorgsplanen att äldreomsorgens viktigaste resurs är personalen. Det innebär att erbjuda en attraktiv arbetsplats och garanti för personlig och kompetensmässig utveckling".

Centerns vallöfte var att ni vill flytta makten närmare de som berörs. Personalen är viktigare än administration och lokaler. Utbildning, engagemang och tid för vårdtagarna är nyckeln till bra vård och omsorg.

LÄS MER: Personal rasar mot längre arbetstid för samma lön

"Alla partier har gått till val att lova en trygg äldrevård".

Det rimmar dåligt med detta förslag, som i slutändan kommer att gå ut över de svaga i samhället. De som är helt beroende av att vi klarar av och orkar utföra vårt uppdrag på ett professionellt sätt. Förlorar vi arbetsglädjen och vår stolthet inför vårt yrke, blir det i slutändan våra äldre som blir lidande. Ert beslut i nämnden är avgörande för hur framtidens äldrevård kommer att se ut i Sotenäs kommun. Kommer ni att bevara det fina ingångna avtal som en gång tagits i hand på mellan arbetsgivare och arbetstagare. Som kommer att vara incitament för att arbeta och söka arbete i Sotenäs kommun i framtiden. Våga tänk långsiktigt, för inom en snar framtid kommer vi inom äldreomsorg att vara en bristvara.

Nattpersonalen Kvarnbergshemmet

LÄS MER: Nämnden trotsar fullmäktige – går tre miljoner back