Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Vi anhöriga är oroliga inför besparingarna

"Vi ser redan i dag hur personalen inte hinner med allt vi önskar"

2015 höjdes kommunalrådslönen i Lysekil med 7 300 kronor per månad. Nu ska den höjas med ytterligare 6 380 kronor. Det finns uppenbarligen pengar i kommunens kassakista.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Samtidigt hör vi att kommunen kommer att dra ner 1,4 årsarbetare vid avdelning 1 (demensboende) på Lysekilshemmet. Ytterligare neddragningar har tydligen aviserats inom hela äldrevården i hela kommunen.

Läs också: Facklig oro över besparingar i Lysekil

Vi har hört att flera anställda inom äldrevården i Lysekils kommun tänker säga upp sig och söka annat arbete då de inte längre varken orkar med ökade bördor eller klarar av att leva på en så låg lön som det kommer att bli om deltiden blir ännu lägre. Då ställer vi oss frågan, stämmer detta och i så fall, hur tänker ni då? Vi som är anhöriga ser hur personalen sliter hårt och knappt har tid att sitta ner.

Vi ser redan i dag hur personalen inte hinner med allt vi önskar för våra nära och kära. Vad blir konsekvensen av dessa besparingar? Kommer vi att få se våra anhöriga hamna i någon slags ”förvaring” i stället för den vård och omsorg de förtjänar? Vi pratar om gamla försvarslösa människor som inte själva kan göra sin röst hörd och som gång efter annan körs över av kommunala beslut trots myndigheters riktlinjer, vägledningar och lagkrav. Kommunbeslut som hämmar verksamheten att utföra trygg, meningsfull vård och omsorg. Är det inte så att vårdbehovet ska styra personaltätheten och inte ekonomin? Uppenbarligen försöker kommunen smyga igenom detta beslut då ingen anhörig verkar ha blivit informerad av ansvariga.

 

Oroliga anhöriga:

Göran Edvardsson

Rose-Marie Fjellman

Lars-Göran Hansson

Roger Hansson

Eva-Lena Johansson

Martin Johansson

Sten Johansson

Thomas Johansson

Catharina Josephson

Anneli Ohlsson

Bosse Olsson