Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Hur många kommer att avstå?”, undrar skribenten. Bild: Johan Nilsson/TT
”Hur många kommer att avstå?”, undrar skribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Vi används som läkemedelsbolagens försökskaniner

Av alla horribla beslut som har tagits av myndigheterna under detta år i pandemins tecken, är beslutet att plötsligt godkänna Astra Zenecas vaccin för äldre över 65 år det värsta hitintills.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Först var vaccinet ej verkningsfullt för dem över 65 år. Sedan var det inte verkningsfullt för den engelska varianten. Det är i nuläget inte verkningsfullt för den sydafrikanska och brasilianska varianten. Två personer i 60-årsåldern har avlidit efter att ha fått vaccinet – man ser i alla fall en koppling.

LÄS MER: Rygge om att välja vaccin mot corona i Västra Götaland

Nu plötsligt ska vaccinet godkännas för dem över 65 år. Hur många kommer på grund av ovan inte våga ta vaccinet? Var kommer den biologiska åldern in som tidigare var så betydelsefull? Varför just 65 år? Varför går inte myndigheterna ut med en förklaring? Tror de att Sveriges medborgare är en skock får? Var är respekten? Skärp er!

Många har väntat i över ett år och speciellt de äldre har offrat så mycket! Nu ska plötsligt åldersgruppen över 65 år återigen bli försökskaniner! Hur många kommer att avstå?

Uppgiven

LÄS MER: Astra Zeneca tillbakavisar uppgifter om ökad risk för blodpropp