Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vi har ingen gemensam politik med SD

Hognert (M) och Blomstrand (L): Det är bara fördelningen om posterna som vi har kommit överens om.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I en insändare hävdar Rolf Jacobsson (KD) att vi moderater och liberaler varken har en politik, en värdegrund eller några ideal. Det är hårda ord. Anledningen är att vi har gjort en överenskommelse med SD. Detta förnekar vi inte. Vi är överens om att stödja SD:s kandidat till fullmäktiges ordförande, samtidigt som SD stödjer oss i valet av kommunstyrelsens ordförande. Dessutom är vi överens om fördelningen av poster i olika nämnder. Sedan är det stopp. Vi har ingen uppgörelse om en gemensam politik med SD. Moderaterna och Liberalerna kommer att styra i minoritet.

LÄS MER: SD, L och M i Munkedal har bara den egna makten som mål

Vi gick till val på att få ett borgerligt styre i Munkedals kommun ihop med hela Alliansen. M och L vann väljarnas förtroende och ökade stort. Vi tänker inte svika våra väljare. Vi tänker leverera. Att KD och C valde att alliera sig med S beklagar vi, men vi är hoppfulla om ett fortsatt gott och sakligt samarbete framöver för Munkedalbornas bästa.

LÄS MER: Jan Hognert (M) kandiderar till ks-ordförande

Inom en snar framtid kommer vi att presentera ett gemensamt program för hur vi vill styra Munkedal under mandatperioden. Vårt mål är att jobba för en långsiktig lösning för att få ordning på kommunens ekonomi. På sikt vill vi också sänka skatten.

LÄS MER: Sverigedemokrat vald till ordförande i fullmäktige i Munkedal

Jan Hognert

gruppledare Moderaterna, Munkedal

Karin Blomstrand

gruppledare Liberalerna, Munkedal