Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Karin Blomstrand, Göran Nyberg
Karin Blomstrand, Göran Nyberg

Vi i Liberalerna vill arbeta för Munkedalsbornas bästa

Vi genomför det som vi gick till val på att genomföra

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Bästa Munkedalsbor, andra vänner och sympatisörer. Munkedalsliberalernas val att få till ett minoritetsstyre tillsammans med moderaterna efter senaste valet har ställt till en del uppmärksamhet den senaste tiden. Vi kommer i det här inlägget inte debattera olika åsikter om det rätta eller orätta i att upprätta det styret.

LÄS MER: Liberaler i Munkedal riskerar uteslutning

Det som har varit vägledande för oss har varit att få till en utveckling i Munkedal som leder till en bättre skola, en bra äldreomsorg i hela kommunen och en stark centralort med ett stort utbud av service av olika slag.

Det kommer också att bli vägledande för oss i den fortsatta utvecklingen. Vi kommer att arbeta för att tidens nya äldreboenden, trygghetsboenden, skall finnas i alla våra kommundelar.

LÄS MER: Ska Blomstrand och Nyberg avgå?

Det skall finnas dagverksamhet för de som bor där, gemensamhetslokaler, möjlighet att äta och avancerat stöd av kommunens hemtjänst. I tätorten Munkedal menar vi att övriga specialistfunktioner skall finnas, som demensboende, korttidsboende och rehab. Det skall inlemmas i det övriga nätverk som finns i centralorten när det gäller vårdcentral, regionens rehab, apotek, ambulansverksamhet, med mera. Vi tror att det tjänar våra äldre bäst.

LÄS MER: Vi har ingen gemensam politik med SD

I dagsläget planeras en neddragning av antalet boendeplatser på Ekebacken, Munkedals äldsta äldreboende, och meningen är att i stället för de platserna skall det tillskapas trygghetsboende i Munkedal, kanske i centrum med gångavstånd till affärer och annan service.

Vi arbetar också målinriktat för att hjälpa våra barn och ungdomar till bättre resultat i skolan. Det skall ske både genom ett målinriktat arbete med undervisningssituationen och tonvikt på kunskapsinlärning, och genom en standardhöjning på våra skollokaler genom renovering, tillbyggnad och nyinvestering.

LÄS MER: Ungdomsförbund vill utesluta liberaler i Munkedal

Som grund för att detta skall bli möjligt är ett aktivt arbete med ekonomi och budget nödvändigt för att frigöra resurser och se till att kommunens skattesats är i nivå med den service kommuninvånarna erbjuds.

Det här är vad vi gick till val på att göra och det arbetar vi nu med och det kommer också att avgöra på vilket sätt vi väljer att arbeta under resten av denna mandatperiod i Munkedals kommun.

Göran Nyberg

Karin Blomstrand

Liberalerna i Munkedal

LÄS MER: Liberala ungdomsförbundet skämmer ut sig

LÄS MER: Luf kräver uteslutning om tiggeriförbud går igenom