Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rolf Jacobsson Bild: Stefan Karlsson

Vi kan stödja politiska förslag oavsett vem som lägger dem

L kör med parallell strategi på riksplan och lokalt.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Henrik Edin

Henrik Edin, riksdagsman för L, kritiserar i sin insändare Ebba Busch Thors (KD) uttalande om att samtala med alla även V och SD. Han anser det vara tragiskt och ett tecken på att KD tappat bort sina värderingar. Liberalerna däremot skriver han ”viker inte ner sig en tum” (citat) gentemot SD.

Samtidigt i Munkedal bildar L majoritet med SD och M och tillsätter tillsammans med SD och M alla ordförande- och viceordförandeposter, samt Munkedals kommuns representanter i andra sammanhang och samarbetar i olika frågor.

L:s strategi på riksplan att utestänga SD har ju hittills varit lyckad, L har ökat och SD har minskat – eller? Det återstår att se resultatet av L:s parallella strategi att som i Munkedal bilda majoritet med SD.

I KD i Munkedal har vi i alla år haft som mål att stödja bra förslag och motarbeta dåliga, oberoende av vem eller vilka som lägger förslagen, och vi har inte för avsikt att ändra på den inställningen. Precis som i verkliga livet kan vi uppskatta ett bra förslag utan att för den sakens skull ställa oss bakom allt den, som har lagt förslaget, tycker och anser. Vi känner oss trygga i vår tro på det vi gör, och tror att fler allteftersom kommer att uppskatta och dela våra åsikter och värderingar.

För Kristdemokraterna i Munkedal,

Rolf Jacobsson