Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fullmäktige
Ann-Charlotte Gustavsson up
Fullmäktige Christer Hasslebäck up Bild: Lasse Edwartz
Fullmäktige Ann-Charlotte Gustavsson up Fullmäktige Christer Hasslebäck up Bild: Lasse Edwartz

Vi kommer att rädda huset på Bodele

Uddevallapartiet: Vi hoppas vi är med och styr Uddevalla efter valet och då kommer det sista huset som inte rivits att få stå kvar.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Alltid högt intressant när politiker skyller ifrågasatta beslut på andra, som i detta fallet när Kenneth Engelbrektsson påtalar att det egentliga rivningsbeslutet togs av en enig teknisk nämnd i en borglig majoritet. Men det slutgiltiga beslutet togs ju aldrig där, utan i fullmäktige där socialdemokraterna, miljöpartiet samt vänsterpartiet med rösterna 31 mot 30 tryckte igenom beslutet.

LÄS MER: Bodelehusen skulle kosta för mycket

Det har aldrig funnits någon faktisk kostnad framtagen för reparationer av husen utan endast antagande. Finns heller inga krav på att fastigheterna måste vara VA-anslutna.

Mattssonska huset på udden var absolut inte i så dåligt skick att det måste rivas. Sköter kommunen sina åtagande skall ingen fastighet behöva bli så dåligt att man överhuvudettaget tänker tanken rivning. Med sådan misskötsel av kommunal egendom ska man aldrig komma att andas om att det är oerhört slöseri med kommunala medel att reparera sådant som man ska vårda och sköta.

LÄS MER: Förvånad och ledsen över Uddevalla kommuns rivningar

Hade varit högt intressant att få reda på vad den faktiska kostnaden på rivningen för två hus landat på? Våra indikationer säger runt 600.000 kronor med moms! Miljöpartisten tillika ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Gunilla Magnusson kan ju bekräfta.

Sen är det ju fullständigt obegripligt varför i herrans namn det var så bråttom att riva dessa två hus som nu rivits. Var det för att påvisa att S, V och MP lyckats med något under sin mandatperiod.

LÄS MER: Varför röstade MP för rivningen?

Vi hoppas vi är med och styr Uddevalla efter valet och då kommer det sista huset som inte rivits att få stå kvar.

Det finns hur mycket plats som helst i det här området för utegym, grillplatser, badplats för funktionshindrad med mera utan att två hus hade behövts rivas. Så kom inte Kenneth Engelbrektsson och prata om ”oerhört slöseri med skattemedel”.

Vem myntade begreppet – ”Skjuta sig själv i foten”

Ann-Charlott Gustafsson (UP)

Christer Hasslebäck (UP)