Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Här kan olyckor hända. Väg 171. Bild: Anders Frick

Vi kräver säkrare vägar i Sotenäs

Liberalerna: Det räcker inte med fartkameror

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Lördagen 5 maj kunde man i Bohusläningen läsa på förstasidan att Trafikverket väljer att sätta upp nya fartkameror längs väg 171. Motiveringen skulle vara att det är landsbygd, väg med mycket trafik och för hög medelhastighet, vilket är helt riktigt.

Tidigare, på Vägverkets tid, så fanns den så kallade Sotenäslänkens sträckning med som en sträcka som skulle vara klar till 2012. Tyvärr, har inte detta förverkligats beroende på att andra vägsträckor har prioriterats i stället.

Trafikverket har tidigare sänkt hastigheten på den här aktuella sträckan i stället för att rusta upp den.

Sotenäs kommun är en kommun som har Nordens största fiskberedningsindustri, många inpendlare och utpendlare, stor turism. Allt detta är faktorer som bidrar till att både tung och lätt trafik belastar väg 162 och väg 171.

Att då sätta upp fartkameror för att få ner hastigheten och minska antalet olyckstillfällen är naturligtvis en väg att gå men är inte den enda åtgärden som krävs.

Vi i Liberalerna tycker att den bästa framkomliga åtgärden är en rejäl satsning på väg 162 och väg 171, där man breddar och rätar ut vägen och gör att man kan få en trafiksäkrare väg, som motsvarar den belastning vägen har.

Mikael Sternemar

gruppledare Liberalerna Sotenäs