Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: rawpixel.com
Bild: rawpixel.com

Vi måste försvara jämställdheten, varje dag

Sverige är ett av världens mest jämställda länder i förhållandet mellan män och kvinnor.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det innebär för den delen inte att vi kan sitta still, luta oss tillbaka och slappna av. Vi måste försvara jämställdheten, varje dag.

Till skillnad mot socialismen så bottnar vår ideologi i en tro på att människan, individen, har makt över sitt eget liv och den makten vill vi stärka. Vi skapar möjligheter för alla människor att utvecklas. Vi menar att alla människor ska ha samma rättigheter, samma möjligheter och samma skyldigheter.

För att det ska fungera krävs ett jämställt samhälle och därför står vi upp för de kvinnliga värdena i samhället. Moderata män står upp för kvinnors rättigheter och för oss är det en självklarhet att kvinnor får precis samma möjligheter som männen.

Det är vår fulla övertygelse att ett hållbart samhälle kräver en mångfald och en jämställdhet. Av just den anledningen jobbar vår underavdelning Moderatkvinnorna med att lyfta frågor som är av särskild betydelse för kvinnor.

Moderaterna vill med dessa ord hedra landets alla kvinnor på den internationella kvinnodagen och samtidigt hälsa fler kvinnor välkomna i kampen för en förbättrad jämställdhet.

Moderaterna i Sotenäs

Genom

Eva Abrahamsson (MQ-ansvarig), Mathias Bruno, Susanne Aronsson Dekinnaird, Maria Herdebrant, Simon Gladh, Ronald Hagberth, Roland Mattsson

VAD TYCKER DU? Kommentera artikeln här nedan!