Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Står för arbetslinjen. Moderaterna vill ha mer jobbskatteavdrag för de som arbetar efter pensionsåldern.

Vi sänker skatten för de äldre i arbete

Maria Plass (M): Moderaterna är partiet för dem som arbetar, vill arbeta och har arbetat.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Jörgen Hellman 30 januari Regeringen bestämmer inte över KPA

Inkomstklyftorna på ny rekordnivå, en integration som inte fungerar, fördubblade vårdköer och en polismyndighet som inte hinner utreda våldtäkter. Det är några av resultaten den här regeringen kan stoltsera med när mandatperioden snart summeras. Detta trots brinnande högkonjunktur. Men Jörgen Hellman(S) tycks nöjd med läget.

Moderaterna är partiet för dem som arbetar, vill arbeta och har arbetat. Tillsammans med Alliansen sänkte vi skatten för pensionärer fem gånger. Sammantaget uppgick skattesänkningarna till 16,5 miljarder kronor. Nu föreslår vi ytterligare kraftiga skattesänkningar för Sveriges pensionärer och vi vill samtidigt höja bostadstillägget för pensionärer.

Det stämmer att vi har sänkt skatten på arbete – och vi kommer att göra det igen. Fler arbetade timmar i ekonomin är också förutsättning för stärkta pensioner. Jag är tveksam till att Socialdemokraterna hade gått fram med skattesänkningar för pensionärer om inte Alliansen sänkt skatten på arbete först.

Erfarna medarbetare som vill fortsätta bidra på arbetsmarknaden skall uppmuntras att göra det. Till skillnad mot regeringen sänker vi därför också skatten på arbete. Vi vill förstärka det förhöjda jobbskatteavdraget för äldre och utöka det att gälla redan från 64 års ålder. För den som har en månadsinkomst på 20 000 kronor innebär det 1 000 kronor mer i månaden i sänkt skatt.

Moderaterna gör stora satsningar för att öka tillgängligheten till sjukvården. Vårdköerna har fördubblats under Stefan Löfvens regering - den utvecklingen måste vändas. Under budgetperioden satsar Moderaterna därför sammantaget mer pengar än regeringen.

Sverige behöver en ny regering som fokuserar på att lösa Sveriges stora samhällsproblem. Moderaterna är hoppfulla inför Sveriges framtid – men vi inser att det finns stora problem att ta tag i.

 

Maria Plass (M)

Riksdagsledamot Bohuslän

Har du synpunkter på insändaren eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.