Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Vi som byggde upp välståndet, ska vi inte få en trygg ålderdom?

Det finns miljontals äldre människor som knappt kan klara sitt uppehälle på den knapra lilla pension som vi tilldelats

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Bijan Zainali

LÄS MER: Klyftorna måste minska om hela regionen ska kunna leva

En lysande framtid? Det är väl inte första april ännu? Jag börjar med att citera valda delar ur artikeln …”Klyftorna måste minska om hela regionen ska leva.” ”För oss socialdemokrater är rätten till utbildning och livslångt lärande, rätten till arbete och utveckling, rätten att ha möjlighet att ta del av aktivt kulturliv och ett liv i hälsa och välbefinnande bärande delar. Det strategiska utvecklings­arbetet måste ta avstamp i att hela regionen och alla människor ska ges goda möjligheter.” ”Invånarna är i stort sett nöjda med sina liv”…

Jaha du, då har jag en liten fundering till det som du så glatt skriver om… Är det inte meningen att alla ska ha ett värdigt och bra liv? Det var väl det ni menade? Genom dina rosa glasögon har du dessvärre missat en stor grupp människor. Var tog vi vägen? Alltså, vi som byggde upp vägen till detta makalösa goda välstånd som du beskriver….

Är du och dina partikamrater medvetna om att det finns miljontals äldre människor som knappt kan klara sitt uppehälle på den knapra lilla pension som vi tilldelats efter Sossarnas ansvarslösa omstrukturering av pensionssystemet?

Det hjälper väl föga med en massa extra bidrag och sådant när det inte kan komma alla oss pensionärer till del? Hur i herrans namn tror ni att det går att klara livhanken på en, sisådär i genomsnitt, 11 000 kronor per månad innan skatt? Och tillråga på allt har man lagt på oss en massa extra skatter… skatt på elförbrukning … skatt på drivmedel, till exempel.

Hur är det tänkt att vi som bor på landsbygden ska ta oss till affären? Eller tror ni att vi är självförsörjande och inte behöver kunna åka någonstans? Vi som jobbat och stretat hela vårt vuxna liv för att betala av huslån och övrigt och nu hade hoppats på att få en lugn och behaglig ålderdom utan att ständigt behöva oroa sig för att pengarna ska räcka till.

I nästa steg får vi väl ge oss ut i skog och mark och plocka ätliga rötter och bär för att klara oss. Jag har kanske något gammalt recept på barkbröd som går att använda…

Det skriv en massa fina formuleringar om hur väl vi medborgare har det och hur framstående regionen är och ska bli. Och de där minskande klyftorna som du skriver om – när ska de innefatta även oss?

De som redan har sitt på det torra får det bara bättre och bättre, men vi andra får vara glada om vi kan få slantarna att räcka månaden ut.

Till sist undrar jag: Hur står det till med den egna kompetensen i det politiska arbetet?

Alltså, CV? Examina? Det får du gärna berätta om. Tack på förhand!

Med vänlig hälsning

Elisabet Fyhr