Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Turistort när social distansering pågår.  Bild: Lasse Edwartz
Turistort när social distansering pågår. Bild: Lasse Edwartz

Vi sommargäster är också rädda för smittan

Att fördröja Coronaviruset så länge som möjligt är väl allas våran önskan.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Bästa mantalsskrivna åretruntboende i våra Bohuslänska kustsamhällen.

Jag har full förståelse för er rädsla för att vi delårsboende i kustsamhällena ska komma och ge er en snabbare ökning av sjuka i Covid19-virus.

Jag ber om ursäkt för att jag inger er rädsla.

Att tro att det inte skall ”drabba” även Bohusläns kustsamhällen är kanske en ouppnåelig dröm, men att fördröja detta så länge som möjligt är väl allas våran önskan.

Skulle önska att vi delårsboende inte blir sedda som en homogen grupp där alla uppträder och lever så oansvarigt som ibland visas på tv, att ni svarar på vårt hej när vi möts på håll.

Jag som skriver är pensionär, gift med en man som också är pensionär. Vi har redan levt i självvald ”karantän” under flera veckor i den stad vi är mantalsskrivna. Vi yrkesarbetar inte, träffar inte vänner, besöker inte någon affär överhuvudtaget. Handlar mat ”on line” och hämtar alltså matkassar utanför affär, betalar denna mat via nätet. Vi träffar inte våra barn och åker inga kommunala färdmedel. Vi har ingen hemtjänst och har ingen återkommande tid på vårdcentral eller liknande.

Vi lever på samma sätt här som vi levde i stan. Vi är utomhus mycket, i skog och mark och vid hav, men vi tycker det är skönt att vara i det lilla Bohuslänska samhälle vi tillbringat så mycket tid i under så många år.

Vi är lika rädda för att bli smittade som ni.

Delårsboende pensionär