Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vi stänger inte några dörrar till något parti

Uddevallapartiet: Liberalerna kan därför lugnt sitta stilla i båten och ro så kommer vi i (UP) att visa färdriktningen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Maria Johansson (L)

LÄS MER: Vilken sida väljer Uddevallapartiet?

Det är oerhört tacksamt att höra medborgarnas positiva synpunkter på att (UP) finns och vad vi vill uppnå. Väljarna är trötta på att vi inte har ett stabilt styre i vår kommun. Dessutom genomförs olika saker under stort käbbel. 31 mot 30 i Fullmäktige. Det är ju klart att detta inte är bra för vår Kommun. Detta är inte utvecklande eller för kommunen framåt.

Den politiska förankringsprocessen har en hel del att önska. Breda överenskommelser saknas.

(UP) verkar i det politiska mittfältet och är ett lokalt kommunalt parti. Uddevallapartiet har ett tydligt politiskt partiprogram som stäcker sig från 2018 – 2022. Vi har en genomarbetad näringspolitik, en genomarbetad strategi för vård och omsorg. Vi vet hur vi vill utveckla skolan. Det finns dessutom en tydlig politik om hur vi vill utveckla kommunens förvaltning samt hur vi får fart på vår stadskärna. Vi vill ha en ekonomisk ansvarfull hantering av våra gemensamma kommunala medel.

Nu är det ju så att utfallet i valet kan ge besked om att (UP) blir det största borgerliga partiet, vilket inte alls är uteslutet.

Liberalerna har genom Maria Johansson frågat i vilket ”läger” vi hör hemma. Tänk så fel hon har.

Hon borde ju ha insett att vi genom vår egen kraft kanske kan formulera en konstellation runt oss själva i (UP) och inte tvärt om. Visst ensam är stark men ett lag är bättre. Därför stänger vi heller inte några dörrar till något parti innan valet är klart. Det är medborgarna i Uddevalla som väljer hur de vill ha styret i Uddevalla kommun de kommande fyra åren.

Liberalerna kan därför lugnt sitta stilla i båten och ro så kommer vi i (UP) att visa färdriktningen. Medborgarna har upptäckt att det går alldeles utmärkt att rösta på (UP) kommunalt och något annat parti på riks.

Vi hoppas att du som läsare ger oss din röst i kommunalvalet och att du därefter blir en positiv budbärare för vad vi i Uddevallapartiet vill uppnå. Tack för förtroendet

Ann-Charlott Gustafsson

Partiordförande (UP)

Christer Hasslebäck

Gruppledare (UP)