Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Moderaterna tar avstånd från en enskild medlems agerande på Hunnebohemmet.  Bild: Ingvar Spetsmark
Moderaterna tar avstånd från en enskild medlems agerande på Hunnebohemmet. Bild: Ingvar Spetsmark

Vi står inte bakom värvningskampanj på äldreboende

Låt oss börja med att säga att Moderaterna inte har några lömska planer. Vi avser att satsa på och utveckla Hunnebohemmet precis som vi sagt hela tiden.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Therese Mancini (S)

LÄS MER: Är Hunnebohemmet hotat av ny utredning?

Vi känner till att falska rykten florerar och det finns ingenting i dessa rykten som stämmer. Vi delar Therese uppfattning om att projektet tar tid. Den enskilt främsta orsaken är att omsorgsnämnden, efter första utredningen, fick nya prognoser för framtidens behov. Från början gällde en renovering av Hunnebohemmet. Efter den nya prognosen framkom dock att behovet i framtiden inte skulle klaras av med nuvarande storlek och projektet fick därför styras om till att innefatta såväl renovering som tillbyggnad, vilket krävde ett större investeringsbehov. Detta är inga nyheter för Therese Mancini som ingår i kommunledningen.

När det gäller den utredning som nämns, ansåg förvaltningen att det är klokt att göra en utredning kring kostnader samt möjliga vinster i en samordning. När man genomför ett så stort projekt som om- och tillbyggnad av ett särskilt boende gäller det att vända på varje sten för att ha full kontroll och utröna alla eventuella alternativ in i framtiden, kunskap är aldrig fel! Vi vill därför betona att det inte finns några planer på att lägga ner Hunnebohemmet, platserna behövs för att kunna möta framtidens behov.

Vi moderater har fått kännedom om den händelse Therese Mancini hänvisar till, nämligen att en enskild person utfört värvningskampanjer inne på Hunnebohemmet. Det är ingenting som är sanktionerat av vare sig den moderata styrelsen i Sotenäs eller vårt parti. Vi har agerat kraftfullt på dessa händelser och konstaterar att det rör sig om en relativt nybliven, enskild medlem som tillsammans med ytterligare några personer försökt skada vårt parti. Man har haft för avsikt att med felaktiga och osanna uppgifter få egna fördelar och inflytande. Ärendet hanteras nu av Moderaternas förbundsstyrelse i Västra Götaland och sannolikt kommer det leda till betydande konsekvenser för vederbörande.

Vi i Moderaternas styrelse tar starkt avstånd från detta agerande och beklagar den oro det eventuellt kan ha vållat enskilda.

Styrelsen för Moderaterna i Sotenäs genom

Eva Abrahamsson

Susanne Aronsson-Dekinnaird

Roland Mattsson

Eva Svennestam

Mathias Bruno

Ronald Hagbert

Maria Herdebrant