Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Håkan Fredriksson
Bild: Håkan Fredriksson

Vi supportrar behöver fotbollen!

Man ska absolut ta den här pandemin på fullaste allvar. När den kom så var jag precis som många andra och tog den inte riktigt på allvar men jag har ändrat mig under tidens gång.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu har covid-19 härjat i vårt avlånga land under snart tre månader och man kan nu se en viss nedgång i både insjuknande och avlidna personer.

Jag är fotbollssupporter som saknar fotbollen oerhört mycket. Vi supportrar behöver fotbollen och fotbollen behöver oss, tillsammans är det vi som ÄR fotbollen. Jag förstår att det inte är lämpligt att öppna upp arenorna för supportrar för då skulle säkert smittspridningen öka igen, men vad håller Folkhälsomyndigheten (FHM) på med? Vi i Sverige borde låta fotbollen rulla i gång.

LÄS MER: Så stöttar Lysekils kommun föreningslivet i krisen

Om fotbollen kan börja i övriga Europa så borde den kunna spelas här i Sverige också. Man kan inte sätta stopp för fotbollen i Sverige bara för att FHM är rädda för vad som kan hända på sportbarer och pubar runt om i landet. Ansvaret där ligger på de som äger dessa ställen och kan de inte klara av kraven som ställs så kan FHM stänga de ställena. Det är inte fotbollens problem vad som händer utanför arenorna.

Låt fotbollen få komma i gång även här!

Fredrik S – supporter