Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Smögenbussen är inte gratis, men ungdomarna argumenterar för att den ska vara det för dem. Bild: Karl af Geijerstam

Vi ungdomar kräver sommarbusskort

Vi får inga bidrag som täcker kostnaden under sommaren

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vi ungdomar i Sotenäs är väldigt arga och besvikna på kommunens beslut angående sommarbusskort. Hur tänker ni där, får vi fråga.

Vi ungdomar är er framtid, om vi ska kunna utvecklas och komma ut i arbetslivet tidigt måste vi ha tillgång till busskort. Vi får inga bidrag som täcker kostnaden under sommaren för ett fritidsbusskort som kostar 830 kronor för hundra dagar.

Studiebidrag får vi under tiden vi studerar så den kan vi inte använda och de som är under 18 år får inte ens det själva. Hur ska vi kunna hitta jobb här i Sotenäs och vi inte kan ta oss dit vi behöver? Det är inte gångavstånd från Bovallstrand till Kungshamn eller mellan andra orten i kommunen. Istället för att lägga pengar på saker som parken vid idrottshallen i Kungshamn som ingen använder förutom 5-åringar, kan ni väl lägga pengar på oss ungdomar som är er framtid!

NI vill ju att vi ungdomar ska jobba och ge er skatt då får ni ju faktiskt tänka till lite och prioritera oss istället för annat som ni förlorar massa pengar på så som till exempel äldre människor. Ska det vara rättvist så måste vi ungdomar också få något. Ni kunde ge ut busskorten förra sommaren men inte denna. Helt sjukt att ni inte tänker på oss ungdomar som vill faktiskt ut och jobba och hitta på saker på fritiden.

Arga och besvikna ungdomar från Sotenäs